Artikelen op Vrouw & Passie

Vrouw & Passie is een platform dat vrouwen wil inspireren te gaan doen wat ze écht willen doen in hun leven.

De artikelen op Vrouw&Passie worden geschreven door inspirerende ondernemers die ‘doen wat je écht wilt’ in hun leven hebben geïntegreerd.

Hieronder vind je een overzicht van de artikelen die ik hier heb geschreven.

Waarom jij je dromen niet waarmaakt…

Je droomt er al jaren van om die mooie reis te gaan maken. Om een kattenopvang te beginnen. Die marathon te gaan lopen. Nu eindelijk een andere baan te zoeken. Of misschien wel om voor jezelf te beginnen. Het gaat nu écht gebeuren!

Lees verder

7 tips voor een ontspannen decembermaand

December, de feestelijkste maand van het jaar. Etentjes, feestjes, borrels. Voor sommige mensen de mooiste tijd van het jaar. Anderen zouden december het liefst overslaan. Te druk, teveel verplichtingen, teveel prikkels.

Lees verder

Waarom tijd tekort leidt tot nog meer tijd tekort

De waan van de dag. Regelmatig ren je jezelf voorbij. Je weet ergens best wel dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Als je er de tijd voor zou hebben tenminste. Herkenbaar?

Lees verder

Introvert of extravert?

“Jij, introvert? Zo kom je helemaal niet over! Jij bent helemaal niet stil en gesloten.” En dat klopt als een bus. Dat ben ik ook niet. Je kan aan de buitenkant niet zien of iemand introvert is. Niet elke introvert zit alleen maar stil in een hoekje en durft geen mensen aan te spreken.

Lees verder

De stille kracht

De rustige mensen. Vaak worden ze over het hoofd gezien. Anne? O, die heeft vast geen mening hierover, die zegt toch niets. Pieter, wie is dat? O, die stille, daar heb je ook niets aan. Maar we kennen allemaal het spreekwoord: stille wateren, diepe gronden.

Lees verder

7 Netwerktips voor mensen die niet van netwerken houden

De man tegenover je blijft maar doorpraten. Iets in de consultancy doet hij, of zoiets. Je kunt er geen speld tussen krijgen. Daar sta je dan. Met je glas in de hand en je vraagt je af wat je in hemelsnaam doet daar op die netwerkborrel. Pfff, wanneer kun je met goed fatsoen naar huis?

Lees verder

Vaak moe? Waarom veel adviezen niet werken

“Laat me met rust!” Mijn partner en kinderen duiken snel weg. Ze blijven maar even uit de buurt. Ik voel me meteen een ontaarde moeder en dito partner. Alleen, ik wil niets liever dan gewoon een uurtje niet gestoord worden. Even alleen zijn. Herken je dat?

Lees verder

Waarom met een boek op de bank niet saai is

Kom op, doe niet zo saai. Ga nou gezellig even mee. Je lacht en ondertussen voel je je verscheurd van binnen. Je vindt het leuk en gezellig om mee te gaan. En je wilt zeker niet saai zijn. Aan de andere kant snak je naar rust en eindelijk even alleen zijn.

Lees verder

Te dromerig? Te rustig?

Zó krijg jij jouw ideeën wel over de bühne! Je voelt aan alles dat er veel meer in het leven is dan wat je nu ervaart. Dat jij veel meer kan zijn dan je nu bent. Je hebt ideeën, idealen en die wil je dolgraag met de wereld delen. Alleen heb je geen idee hoe je dat voor elkaar moet krijgen.

Lees verder

Geld én voldoening

Utopie of mogelijkheid? Ergens in onze opvoeding leren we dat geld en voldoening elkaar uitsluit. Je passie leven, je droom nastreven, daar kun je geen geld mee verdienen. Geld verdienen betekent je leven doorbrengen met dingen doen waar je niet gelukkig van wordt.

Lees verder

Geld is tijd!

“Ach, dat scheelt maar 30 Euro.” Een achteloze opmerking. “Dat is voor mij wel een hele dag werken!” reageerde mijn stiefdochter. Ze wordt per uur uitbetaald, dus het is heel duidelijk hoeveel uur ze moet werken om een bepaald bedrag uit te kunnen geven. Geld is tijd! Tijd die je maar één keer kan besteden.

Lees verder

Meer lezen? Meld je aan en ontvang nieuwe artikelen, tips en informatie direct in je in-box!

Geen spam. Geen verplichtingen. En uiteraard geef ik geen gegevens door aan derden. Door je aan te melden geef je toestemming jouw gegevens te verwerken zoals beschreven in het privacy statement.


Deel op