Gewoon gelukkig willen zijn. Daar is niets mis mee!

Gewoon-gelukkig-girl-690614_1280-2

Je passie leven. Je talenten benutten. De beste worden. Het moet allemaal zo groots zijn.

Gewoon gelukkig zijn, dat lijkt wel iets om je voor te schamen.

En dat is onzin. Je hebt alle recht om gewoon gelukkig te willen zijn. Je hoeft niet per se de wereld te verbeteren, een glanzende carrière te hebben of supermama te zijn.

Je kan nog zo goed bezig zijn met het helpen van anderen of die fantastische baan, wanneer je bezig bent met dingen waar jij niet echt blij van wordt, dan wordt je geen leuker mens. En geloof me, jij bent niet de enige die daar dan last van heeft.

En dat geldt ook andersom.

Wanneer jij gelukkig bent en blij bent met het leven dat je leidt, dan straal je dat ook uit.

Die mensen ken jij vast ook. Die mensen waarvan de kamer een beetje oplicht als ze binnenkomen. Dat gebeurt wanneer mensen lekker in hun vel zitten en ze tevredenheid en voldoening uitstralen. Dat zijn de mensen die je het gevoel geven dat je jezelf kan zijn, dat de wereld goed is en dat geluk ook voor jou haalbaar is.

Vaak blijkt als je met zo iemand in gesprek raakt dat ze weinig geven om materiële zaken. Hun tevredenheid en voldoening zit niet in een nog groter huis, een nog grotere auto of die derde vakantie. Wat niet wil zeggen dat ze een beetje luxe en comfort niet kunnen waarderen. Het zijn alleen niet de dingen die zorgen voor duurzaam geluk.

Een huis dat bij jou past, waar jij je thuis voelt. Mensen die van je houden. ‘s Morgens opstaan en met plezier en een gevoel van verwachting aan je dag beginnen, gewoon omdat je blij bent met wat je te doen hebt. Hoe groots of hoe klein dat ook is. Dat is duurzaam geluk.

Duurzaam geluk nastreven, daar wordt je niet alleen zelf gelukkiger van, daarmee ben je ook een inspiratie voor anderen. Ook zonder iets groots te willen neerzetten.

Je gewoon gelukkig willen voelen, dat is prima.

©Judith van Barlingen

Deel op