Je passie leven. Soms heb ik het er helemaal mee gehad.

Passie of voldoening? Waar ga jij voor?

Je passie leven. Soms heb ik het er helemaal mee gehad. Het blijft voor mij iets vaags en ongrijpbaars.

Waarom ben ik op aarde? Nou gewoon om te leven. Op een leuke manier.

Je hele leven werk doen wat je eigenlijk niet echt leuk vindt. Te leven van verplichting naar verplichting, van het druk-druk-druk zijn als statussymbool. Dat lijkt mij niet de bedoeling.

Leven in het nu. Genieten van wat er is. Van het ervaren van verbinding, van mezelf als mens ontwikkelen, van gebruik maken van datgene waar ik goed in bent en wat mij voldoening geeft. Is dat niet waar het om gaat?

Van leven in rust. Niet de rust van het niets doen, maar de rust van eigen keuzes maken, van nee-zeggen tegen wat energie kost en ja tegen die dingen waar ik blij van wordt. De rust van de baas zijn over mijn eigen tijd.

Ik merk elke keer weer dat ik blij word van leren en kennis delen. Van ontdekken hoe dingen in elkaar zitten en dat inzichtelijk maken. Mijn vriend wordt blij van het in discussie gaan met anderen. En mijn schoonouders van het kijken naar vogels en zich inzetten voor de natuur. Ieder mens is uniek.

We hebben allemaal onze eigen talenten, kwaliteiten en zwakheden. Wat voor de een goed is, is voor een ander misschien wel funest.

De ruimte om te zijn, om jezelf te zijn. Dat is voor mij essentieel.

Misschien ben ik wel gewoon op aarde om te ervaren dat leven vanuit rust fijn is. Dat het allemaal niet zo groots hoeft te zijn. En dat meer niet altijd beter is.

Om te ontdekken dat ik meer ben dan een stel lopende hersens. Dat ik ook een spirituele en emotionele kant heb. En dat ik het super vind om juist deze kant verder te ontwikkelen.

Is dit een passie? Wil ik een verschil in de wereld maken? Iets groots neerzetten? Zo voelt het niet.

Ja, ik vind het leuk en het geeft voldoening als ik merk dat mensen iets hebben aan wat ik schrijf of als ik een gesprek met ze voer dat ergens iets raakt. Daar word ik blij van en dat geeft me een goed gevoel. En het zou super zijn als het idee van leven vanuit meer rust, meer geaccepteerd wordt. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Door zelf op deze manier te leven. En door anderen te helpen te ontdekken hoe dat er voor hen uitziet. Jezelf zijn en leven op een manier die bij jou past.

Passie blijft voor mij iets ongrijpbaars. Maar weet je, als ik aan het eind van de dag een voldaan gevoel heb, dan ben ik een gelukkig mens.

@Judith van Barlingen

Deel op