Over Judith

Het leven leiden waar je blij van wordt.
Het klinkt zo simpel.
En toch lopen veel mensen vast.
Ik ook.

In het najaar van 2011 kwam ik een lijstje tegen. Een lijstje dat ik net na mijn scheiding in 2007 had gemaakt met de belangrijkste dingen in mijn leven. Mijn kinderen, mijn gezondheid, plezier hebben, mezelf kunnen zijn.

Ogenschijnlijk had ik alles op orde. Ik had een mooi huis en een goed betaalde baan als financieel specialist. Maar de dingen die belangrijk waren voor mij, waar ik blij van werd, daar had ik geen tijd en energie voor.

Ik was alleen nog maar bezig met alles wat ik moest en om alle ballen in de lucht te houden.

Jaren had ik me aangepast aan wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten. Aan het voldoen aan allerlei plaatjes van de slimme meid die op haar toekomst voorbereid was.

Ten koste van mezelf, mijn gezondheid en mijn kinderen.

Dat wilde ik niet meer. Maar hoe ging ik het anders doen?

Het was een eye-opener om erachter te komen dat ik een sociale en sensitieve introvert ben. Dat veel van de dingen waar ik tegenaan liep kwamen doordat ik in een omgeving zat waar extraversie meer gewaardeerd werd. Dat mijn behoefte aan rust, om te leren en te ontdekken, om stil te zijn en te genieten van alle mooie dingen in het leven, helemaal niet raar is.

In deze periode kwam ik ook LifePlanning tegen. Een proces dat mensen helpt om te ontdekken wat ze nu echt graag willen en dat om te zetten in een concreet actie- en financieel plan.

Wat ik hierbij ontdekte is dat veel keuzes die ik gemaakt had, keuzes op de automatische piloot waren. Dat veel van die keuzes mij mooie dingen hadden gebracht, maar er ook voor hadden gezorgd dat ik een leven leidde wat niet (meer) aansloot bij waar ik blij van werd.

Door te herontdekken wat voor mij ├ęcht belangrijk is kreeg ik een handvat om bewust te gaan kiezen voor die dingen waar ik voldoening uithaal en blij van word.

Kiezen is verliezen wordt vaak gezegd. Ik heb ervaren dat wanneer je bewust kiest voor de wezenlijke zaken, kiezen juist heel veel winst oplevert.

Wanneer jij het leven leidt dat bij jou past, een leven waar jij blij van wordt, wordt de wereld een stukje mooier.

Dat is waar ik in geloof en waar ik jou ook graag mee wil helpen.

Kijk eens rond, lees de artikelen en laat je inspireren.

 


Deel op
Ik wist niet zeker of de workshop iets zou kunnen toevoegen want ik meende toch al aardig te weten wat ik wilde. Ik ben er dus open ingestapt, zonder verwachtingen. De vragen brachten mij tamelijk moeiteloos bij de essentie van mijn drijfveren. Ik ben meer te weten gekomen over de drijfveren van hetgeen ik wil. Deze inzichten geven mij meer houvast en helderheid over hoe ik de dingen wil doen.

- Anne -