Leestip – Life Planning

20130318 Leestip

Geld blijkt op een heel andere manier belangrijk te zijn, dan de meesten van ons denken.

Op het eerste gezicht bestaat er een diepe kloof tussen mensen die beweren dat geld totaal onbelangrijk is, en mensen die vinden dat geld de maatstaf is voor alles.

Deze – op het eerste gezicht – heel verschillende mensen hebben iets gemeen. De problemen waar ze mee geconfronteerd worden op allerlei gebieden in hun leven, blijken te worden veroorzaakt door hun moeizame relatie met geld.

Veel mensen die beweren dat geld niet belangrijk is, doen dat uit een gevoel van machteloosheid. Ze voelen zich niet in staat het leven te leiden dat ze graag zouden willen hebben, omdat ze daar de financiële middelen niet voor hebben.

Ze blijven hangen in een baan die ze niet leuk vinden, willen eigenlijk iets anders maar weten niet wat.

Mensen die geld als maatstaf voor alles nemen, voelen toch dat er iets meer moet zijn in het leven, dat er iets ontbreekt.

George Kinder laat in Life Planning glashelder zien hoe al onze beslissingen met betrekking tot geld gebaseerd zijn op bepaalde gevoelens.

Mensen hebben vaak ingesleten patronen om met geld om te gaan. Ideeën en overtuigingen vormen onbewuste gewoonten die destructief kunnen zijn. Het boek bevat zeven stadia om te komen tot financiële volwassenheid. In elk hoofdstuk wordt een van deze stadia behandeld.

Elk hoofdstuk is voorzien van oefeningen en vragen.

Dit boek, dat tien jaar geleden in de V.S. werd uitgegeven, is gebaseerd op de eigen ervaringen van de auteur als financieel adviseur. De zogenoemde ‘Life Planning’ is hieruit ontstaan.

Life Planning laat mensen ontdekken welk levensdoel men als passie heeft en helpt hen met het ontwerpen van een financiele structuur om dit te realiseren.

Het boek Life Planning geeft inzicht in het verband tussen geld en gevoel en reikt de instrumenten aan om te bereiken wat iedereen graag wil: een fijn, ontspannen leven.

Life Planning  – de ontbrekende schakel tussen geld en gevoel George Kinder

Lifeplanning

Deel op