En NU doe ik het echt anders! Toch?

20130225 Tijd voor verandering

Herken je dit?

Een gevoel van: is dit het? Is dit wat ik wil? Een, meer of minder, vaag gevoel van onvrede. Eigenlijk wil je het wel anders, maar je weet niet hoe of wat. En dan gebeurt er iets. Je gaat het anders doen. Deze keer echt, toch?

En na een paar weken of maanden is alles weer bij het oude.

Tot het moment dat je beseft: ik kan zo niet meer verder. Nu is het tijd voor verandering. Het moment waarop je met alles wat in je is weet dat je het leven wil leiden dat bij jou past. En niet het leven dat van je verwacht wordt.

Dat moment waarop je beseft: NU moet het echt anders.

De aanleiding kan een ingrijpende gebeurtenis zijn zoals een scheiding, ontslag, ziekte en het overlijden van een dierbare. Maar heel vaak is het de bekende druppel. Iets kleins, een opmerking van je manager of partner, een kind dat iets zegt, een boek dat je leest… De opeenstapeling van alle grotere en kleine dingen.

Ook ik heb zo’n moment meegemaakt.

Op een gegeven moment haal ik een notitieblok uit de kast. En ik kom terecht bij een lijstje dat ik vijf jaar daarvoor, net na mijn scheiding had gemaakt. Een lijstje met zaken die voor mij van wezenlijk belang zijn. Terwijl ik dat lees realiseer ik me twee dingen.

  1. Ik kan dit zo weer overnemen, dit is nog steeds belangrijk voor mij;
  2. En de laatste vijf jaar heb ik hier vrijwel geen tijd aan besteed.

Op dat moment was ik even helemaal stil.

Ik was al jaren bezig een leven te leiden waar ik geen ruimte had voor de dingen die voor mij van wezenlijk belang zijn…

Op dat moment wist ik: dit moet anders. Ik weet nog niet hoe, maar ik ga niet meer terug naar een leven waarin deze zaken ondergeschikt zijn. In de periode daarna ben ik een aantal hele bijzonder mensen tegengekomen. Mensen die mij hebben laten zien dat het kan: het leven leiden dat bij je past. Mensen die mij geholpen hebben, die mij een spiegel hebben voorgehouden en mij geïnspireerd hebben.En daar ben ik heel blij mee, want veranderen is niet makkelijk.

Om te veranderen heb je hulp nodig. Iemand die je helpt focussen, iemand die je inzicht geeft, iemand die je helpt om je doelen te bereiken.

Verandering is spannend. Je moet uit je comfort zone komen, niet iedereen in je omgeving vind het leuk, er zijn praktische obstakels enz. Het is veel makkelijker om alles bij het oude te laten.

Ben jij er klaar voor om het leven te ontdekken dat bij jou past? NU?

Dan wil ik je graag helpen bij jouw ontdekkingsreis. Jouw ontdekkingsreis naar het leven dat bij jou past!

 

Deel op