Wat is Life Planning?

A man decides that life is what he makes happen, choosing to take charge and initiative to be successful and accomplish great things instead of being passive and reactive

Het leven plannen?

Het is vaak meer achter de feiten aanlopen. Denk je alles geregeld te hebben. Dan gebeurt er weer iets waar je waar je geen invloed op uit kan oefenen. En datgene wat jij belangrijk vindt komt er weer niet van.

En toch kun je invloed uitoefenen op jouw leven. Het leven leiden dat bij jou past. Ongeacht de omstandigheden.

Hoe? Door helder voor ogen te hebben wat voor jou belangrijk is. Dit te vertalen in haalbare doelen. En deze niet op de lange te baan schuiven.

Dat is waar Life Planning over gaat.

Life Planning is een proces van bewustwording.

Ontdekken wat jouw wensen en verlangens zijn. Van wat jij nu echt wilt. Waar wordt jij blij van? En wat geeft jou energie? Hoe ziet jouw ideale leven eruit? En de bewustwording van wat jou tegenhoudt. Op financieel en praktisch gebied. Maar ook op het gebied van overtuigingen. De ideeën die jij zelf hebt over hoe het hoort. Of wat jij denkt dat anderen van je verwachten.

Life Planning leidt ook tot een plan.

Een levensplan waarin jouw wensen en verlangens staan. Datgene wat echt belangrijk is voor jou. Vertaald in concrete doelen. En de praktische én financiële stappen die je gaat zetten om die te realiseren. Jouw doelen worden verbonden met jouw financiële situatie. Bijna elke levenskeuze heeft immers gevolgen voor jouw geldzaken. En geld is dan ook vaak een belangrijk obstakel bij het realiseren van doelen. Die verbinding van geld en leven is het unieke van Life Planning.

Is Life Planning zinvol voor jou?

  • Je hebt het gevoel alleen maar voor geld aan een baan vast te zitten
  • Je hebt (te) weinig energie voor de dingen die echt belangrijk voor je zijn, zoals de kinderen, partner, sporten, hobby’s, familie en vrienden.
  • Je hebt behoefte aan meer kwaliteit van leven, je wilt iets betekenisvols doen
  • Je wilt terug kijken op jouw leven met het gevoel gedaan te hebben wat van belang was
  • Je wilt meer inzicht in je financiële situatie en je geldgedrag
  • Je hebt het gevoel hebt dat het nu tijd is voor verandering. Dat je het leven wilt leiden dat bij jou past.

Herkenbaar? Dan is Life Planning een goede optie! Life Planning helpt jou om jouw tijd, energie en geld de juiste richting op te sturen. In de richting van het leven dat bij jou past. Het leven waarin jij je bezighoudt met die dingen die voor jou belangrijk zijn.

Walk the talk

Nu kan ik wel van alles vertellen over Life Planning. Maar waarop baseer ik dat eigenlijk? Nou heel simpel, ik heb zelf de kracht van het proces ervaren. Ik heb mijn eigen levensplan gemaakt. En ik leef steeds meer het leven dat bij mij past. Hier kun je daar meer over lezen.

Wil je meer weten over Life Planning en ontdekken of dit iets voor jou is? Stuur me dan een berichtje op judith @ livewise.nl.

 

Deel op