Waarom richting je juist ruimte geeft

Richting en ruimte

Misschien ken je het zelf ook wel, dat je de hele dag druk bezig bent en eigenlijk achteraf niet goed weet waarmee?

Mij overkomt dat wanneer ik niet goed weet waar ik mijn energie en aandacht op wil richten. Dan raak ik snel afgeleid en spring van de hak op de tak.

Nog niet zo lang geleden snakte ik naar ruimte. Naar rust. Mijn eigen ding kunnen doen, in mijn tempo. En het gekke was dat toen ik dat had, ik nog steeds niet het gevoel van ruimte en rust had waar ik naar op zoek was.

Ik had het gevoel in kringetjes rond te blijven dwalen. Er miste iets.

In het eigen tijd indelen ontstond er ook heel veel ruimte om ad hoc dingen te gaan doen. Even koffie drinken? Natuurlijk, gezellig, ik had toch alle tijd. Overdag sporten, ideaal! En even wat regelen voor de kinderen of een ander, geen probleem.

Mijn dagen waren zo gevuld. Met klusjes en afspraken die vaak leuk waren, maar op de langere termijn niet echt voldoening gaven. Ondanks de rust leidde ik nog steeds niet het leven waar ik van droomde.

Wat ik miste was richting. Een houvast om keuzes te maken.

Mijn bedrijf deed ik er een beetje bij en de tijd die ik daarvoor inplande verdween vanzelf. Pas toen ik besloot dat mijn bedrijf tijd en aandacht nodig had en ik daar met mezelf afspraken over maakte, ging ik ook tijd maken.

Als ik niet oppas gebeurt nu trouwens het tegenovergestelde. Dan zit ik zo de hele dag achter de computer of ben met klanten bezig. De tijd voor mijn kinderen en mijn eigen rust schieten er dan weer bij in. En dat zijn twee dingen die ook belangrijk voor mij zijn.

Het helder hebben van waar ik naar toe wil, focussen op de rode draad, helpt mij om juist daar ook mijn tijd, geld en energie aan te besteden. En dat geeft wel een gevoel van ruimte en rust.

@Judith van Barlingen

Deel op